Passive House by Franklin Azzi - France

Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Franklin azzi architecture designed 'passive house', through renovating a former hunting house in Normandy, France. the extension consists of wood, canvas covers a camouflage of the Cuban army. above is a wooden terrace overlooking the valley. slabs of the house to the left and right include a heated floor and external industrial sockets. in front of the house is a bunker made from concrete for an office.
 
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
The project meets the requirements of high environmental quality as it includes rainwater collection, the use of solar energy (hybrid) and geothermal energy, and reduction of raw material by optimizing the efforts to structure. the assembly of the structure was done on site with all recyclable materials from a distance of 100km. wood and vegetable fibers are used for the walls providing insulation and windows provide natural ventilation, etc.
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge
Image (copyright Franklin Azzi Architecture),click 2 enlarge

Sources:
Franklin azzi architecture
www.designboom.com

Samoo Architecture PC Wins Taekwondo Park World Headquarters in Muju, Korea.

Image (copyright Samoo Architecture PC),click 2 enlarge
Samoo Architecture PC, with the project lead Samsung C & T Corporation and Samoo Architects & Engineers in Seoul, Korea, have been awarded first prize and the building/construction commission for the new Taekwondo Park World Headquarters in Muju, Korea.


To be located on 570 acres of beautiful old growth woodlands, natural streams and valleys, the Park and associated building complexes are to become a world cultural heritage site emphasizing the spirit, beauty and sport of Taekwondo as well as the culture of Korean. The Park will be the home to the Taekwondo Promotion Foundation, World Taekwondo Headquarters, World Taekwondo Federation, Korean Taekwondo Federation, CISM Taekwondo Committee Headquarters, Taekwonjeon, Myungingwan, a sports arena, visitor and exhibition centers, a premier training and lodging facility and a cultural tourist destination for visitors to discover the artistry and spirit of Taekwondo in its birthplace of Korea.
Image (copyright Samoo Architecture PC),click 2 enlarge
Image (copyright Samoo Architecture PC),click 2 enlarge
Image (copyright Samoo Architecture PC),click 2 enlarge
The design of Taekwondo ‘One’ is the embodiment of the ‘holistic’ training in Taekwondo; to prepare the Body – Body ‘One’, inspire the Mind – ‘Mind ‘One’ and complete the Spirit – Spirit ‘One’. The “Spirit of Taekwondo – Spirit of Korea” embodies the character of the institutions’ mission, to develop a world cultural heritage site emphasizing several key goals:
  1. Create a ‘Place’ which fosters and promotes the research, education and practice of the foundations of Taekwondo for practitioners and visitors throughout the world.
  2. Create a center to promote Korean and Taekwondo Culture and Art through an international network of exchange.
  3. Provide opportunities to promote socio-cultural and sustainable synergy between the local economy, the Taekwondo Park and Korean heritage to further encourage self-supporting principals of shared commitment and cooperation.
Image (copyright Samoo Architecture PC),click 2 enlarge
Image (copyright Samoo Architecture PC),click 2 enlarge

Source:
Samoo Architecture PC

Stockholm’s Slussen Project Finalists

The Slussen regeneration is part of Stockholm’s Vision 2030 initiative which encompasses the regeneration of several areas of the city as well as incorporating numerous social and economic advancements. After 70 years of wear and tear, it was decided in 2007 that the Slussen locks area be renovated and reconstructed creating new links with Stadsgården and Skeppsbron and driving activity to the area.
These are the five proposals in images by internationally acclaimed architects like Sir Norman Foster, Jean Nouvel, and BIG (Bjarke Ingels Group), as well as Swedish firms Nyréns Architects and Gert Wingårdh Architect.

Nyréns Architects:

Image (copyright Nyréns Architects)
Image (copyright Nyréns Architects)



Image (copyright Nyréns Architects)
Image (copyright Nyréns Architects)
Gert Wingårdh Architect with Tema:
Image (copyright Gert Wingårdh)
Image (copyright Gert Wingårdh)
Image (copyright Gert Wingårdh)
Foster+Partners with Berg:
Image (copyright Foster+Partners)
Image (copyright Foster+Partners)
Image (copyright Foster+Partners)
BIG (Bjarke Ingels Group):
Image (copyright BIG)
Image (copyright BIG)
Image (copyright BIG)
Image (copyright BIG)
Atelier Jean Nouvel with Habiter Autrement:
Image (copyright Jean Nouvel)
Image (copyright Jean Nouvel)
Image (copyright Jean Nouvel)

Foster + Partners wins Stockholm Slussen masterplan competition

Lord Norman Foster has beaten off competition from Jean Nouvel and Mia Hägg, Carl Nyrén, Gert Wingårdhs and BIG’s Bjarke Ingels, to win the Slussen regeneration competition for Stockholm. Foster + Partners worked together with Berg Arkitektkontor, part of C.F. Møller Architects, to create the winning design for Slussen's waterfront which will become the new centre of activity in the district.
Image (copyright Foster + Partners),click 2 enlarge
The Slussen regeneration is part of Stockholm’s Vision 2030 initiative which encompasses the regeneration of several areas of the city as well as incorporating numerous social and economic advancements. After 70 years of wear and tear, it was decided in 2007 that the Slussen locks area be renovated and reconstructed creating new links with Stadsgården and Skeppsbron and driving activity to the area.
Image (copyright Foster + Partners),click 2 enlarge
''Foster + Partners and Berg Arkitektkontor, part of C.F. Møller Architects, have been appointed to design a masterplan for the heart of Stockholm, transforming the waterfront area of Slussen from an urban aberration to a popular destination. The proposal will bring new life to the area, linking the islands of Södermalm and Gamla Stan and stripping away the layers of history to reclaim a valuable city quarter.
Image (copyright Foster + Partners),click 2 enlarge
For so long separated by a maze of roads and acres of concrete, the two waterfronts will be linked by a new footbridge and the historic lock will be revealed once more to provide a symbol for the area’s regeneration. The masterplan re-establishes the waterfront to give Södermalm a new face. While contemporary in concept, the buildings that form the new city blocks continue the grain and scale of the adjacent urban quarter, retaining the long street views to the water and defining new public squares and extensive waterfront promenades. Their flexible nature allows for a rich mixture of uses, from culture and entertainment to shops and hotels, while the uninterrupted pedestrian quayside incorporates terraces, and promenades served directly by new cafés and restaurants.
Image (copyright Foster + Partners),click 2 enlarge
At the heart of the new Slussen is an elegant footbridge, which fuses straight and S-shaped decks to complete the missing link in the north-south pedestrian route across central Stockholm. The historic Katarinahissen will also be renovated and extended to serve the quayside level, with a new observation deck built at its top to offer spectacular views over the city’s archipelago.
Image (copyright Foster + Partners),click 2 enlarge
Reversing the dominance of the car, the scheme gives priority to pedestrians and cyclists. A new transport interchange is incorporated that allows easy pedestrian circulation between an upgraded metro station, bus station and the port quayside. A new lightweight, transparent structure with kiosks, a café and bicycle parking will also be created in front of the City Museum to provide street-level entrance to the naturally lit pedestrian mall and transport hub below.
Image (copyright Foster + Partners),click 2 enlarge
Spencer de Grey, Head of Design at Foster + Partners, said:
“I’m delighted that we have been appointed to design the masterplan for Slussen to revitalise this most important area for future generations to enjoy. This is a wonderful opportunity to reinforce the links between Stockholm’s central islands of Södermalm and Gamla Stan, to repair the fabric of the city and to create a lively new destination that can be enjoyed at all times of the day and night.” ''
Image (copyright Foster + Partners),click 2 enlarge
Source: Foster + Partners

Recommended Books:


Norman Foster: Works 3
By Norman Foster








The Floating House Boat - Confused Direction - Germany

Flo Florian and Sascha Akkermann of the German design firm Confused Direction, have completed the Silberfisch SchwimmHausBoot (floating house boat) in Oldenburg, Germany.
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Image(copyright schwimmhausboot),click 2 enlarge
Source:www.schwimmhausboot.de/
Watch Video in Youtube
 
Copyright © Architecture And Home Interior Design. All Rights Reserved.
Blogger Template designed by Big Homes.